De fotograaf

FredFred Veldhuisen is een fotograaf uit Laren.
Al vanaf de lagere school had hij als grote hobby fotografie.
Een uit de hand gelopen hobby zou je kunnen zeggen.
Fred kan van alles op digitaal gebied. Hij maakt prachtige foto's, ook in opdracht voor bijvoorbeeld een reisgids, bedrijven en het Openluchtmuseum.

Op zijn achtste verjaardag kreeg Fred Veldhuisen zijn eerste camera, een Kodak Brownie.
Hij maakte zwart-wit foto's van het huis en de straat waarin hij woonde, op verjaardagen van familie en op tripjes door Nederland. Vakanties in het buitenland zaten er in de jaren 60 nog niet in.
Omdat zijn vader dia's maakte ging Fred dat ook doen, want dat was goedkoper dan foto's. Zijn eerste camera werd vervangen door een betere en later een nog betere. Het fotograferen bleef voorlopig nog hobby.
Na de middelbare school en een studie Bedrijfskunde ging Fred aan het werk in de automatisering.

Tijdens vakanties in het buitenland fotografeerde hij er lustig op los, nog steeds op dia film maar inmiddels wel met een spiegelreflexcamera. Vooral foto's van de natuur en het landschap waren favoriet. Na een reis door Canada in 1984 wilde Fred zijn belevenissen op een andere manier laten zien dan alleen maar via foto’s en dia’s achter elkaar.

Hij kocht 2 dia-projectoren en maakte een diaserie met muziek en spraak als ondersteuning van de in elkaar overvloeiende beelden. Het begin van vele door hem en zijn vrouw gemaakte producties. Deze producties werden steeds geavanceerder, 2 projectoren werden er 4, aangestuurd door de computer en ook het geluid werd digitaal opgenomen.
Die tijd ligt echter al ver achter ons, tegenwoordig komt het beeld uit de computer en wordt het via een TV of beamer gepresenteerd.

Na meer dan 20 jaar als hoofd automatisering gewerkt te hebben voor diverse bedrijven, zag Fred de automatisering niet meer zitten. Hij wilde zich graag met zijn passies fotografie en audiovisuele producties bezighouden.

In 1997 startte hij zijn eigen bedrijf All Visual communication voor het maken van foto’s en audiovisuele producties. Daarnaast ging hij lesgeven in sotwarepakketten en specialiseerde hij zich in het maken van Powerpointpresentaties.

Hij ging naar de Fotovakschool en volgde diverse trainingen op het gebied van beeldbewerking en presentaties.
Tot zijn klanten behoren onder andere reisorganisaties, waarvoor Fred presentaties van de mogelijke reizen maakt. Ook vindt je foto's van hem terug in diverse reisgidsen.
Daarnaast fotografeert Fred voor bedrijven en maakt hij bedrijfsfilms en -presentaties.
In het Openluchtmuseum in Arnhem kan men bij hem op de foto zoals de mensen er uit zagen in 1910.

En werkt hij niet in opdracht dan maakt hij meestal natuur- en landschapsfoto's.

Landschap-05-DSC01739WDK-3Portret-11-familie